Länk till Pireva startsida

Återvinning Anytime

Dygnet runt, året om

Återvinning Anytime gör det enkelt och smidigt för dig som privatperson att lämna och sortera ditt avfall på Bredviksberget - dygnet runt, året om.

Alla vet att det är bra att källsortera, men många tycker fortfarande att det är för krångligt. Därför har vi startat projektet Återvinning Anytime som gör det möjligt för dig som privatperson att källsortera precis när du vill.

Det här innebär mindre köer, snabbare och smidigare källsortering för dig och säkrare arbetsmiljö för både dig och oss som jobbar på Bredviksberget. 

 

För att få tillgång till Anytime så måste man uppfylla något av följande:

  1. Vara skriven i Piteå Kommun

  2. Vara kund hos Pireva

Kul! Hur får jag tillgång till Återvinning Anytime?

Klicka in på "Få tillgång - dygnet runt" och följ instruktionerna!

Så funkar det!

Besöker du oss utanför ordinarie öppettider använder du ingången till Återvinning Anytime som finns till vänster om huvudentrén. Där scannar du in dig via kortläsare med hjälp av ditt körkort*, eller via vår Pireva-app. Väl inne sorterar du ditt avfall i lugn och ro, precis som du brukar.

För att få tillgång till Återvinning Anytime måste du genomföra en kortare utbildning som består av ett antal frågor via vår webb eller i vår app. Utbildningen tar ungefär 20 minuter och bör göras i god tid innan du besöker oss första gången.

Utbildningen via webben hittar du här på vår hemsida. För att kunna genomföra utbildningen och få tillgång till Återvinning Anytime så måste du vara bosatt i Piteå kommun eller vara kund hos Pireva, samt ha giltigt mobilt BankID om du använder appen. 

Notera att Återvinning Anytime gäller för besök på Bredviksbergets utanför ordinarie öppettider. Du behöver med andra ord ingen app, utbildning eller körkort för att besöka anläggningen under ordinarie öppettider

*Ditt körkort måste vara tillverkat efter januari 2013, annars saknas informationen som gör det möjligt för systemet att läsa ditt körkort.