Länk till Pireva startsida

Vanliga frågor om Återvinning Anytime

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren som rör Återvinning Anytime och vår app.

Gäller Återvinning Anytime verkligen hela tiden?

 - Ja! Via Återvinning Anytime har du tillgång till Bredviksberget precis när du vill. Oavsett om det är jul, midsommar eller en helt vanlig tisdag. Jättetidiga morgnar eller supersena kvällar.

 

Varför måste jag gå en utbildning för att få tillgång till Återvinning Anytime?

- Utbildningen handlar bland annat om hur du tar dig in och ut från Bredviksberget efter ordinarie öppettider. Dessutom tar den upp en rad förhållningsregler. För oss blir det här ett sätt att säkerställa att du som besökare tagit del av den viktiga informationen – och för dig blir ditt första besök så mycket enklare. 

 

Hur kan jag använda mig av Återvinning Anytime om jag saknar körkort?

- Entrén till Återvinning Anytime går även att öppna via vår app. För att öppna grinden med appen så behöver du ett giltigt mobilt BankID. Du måste även godkänna att appen får tillgång till dina platstjänster, om det skulle efterfrågas.

 

När lanseras Återvinning Anytime?

- Återvinning Anytime lanserades Måndag 3/5 2021 och är nu tillgängligt för allmänheten! Läs mer här om hur du registrerar dig för Återvinning Anytime.

 

Hur går jag tillväga för att få tidig åtkomst till Återvinning Anytime?

- Läs mer på denna sida!

 

Måste jag göra utbildning och ha app för att ta mig in på Bredviksberget på dagtid?

- Nej, inte alls. Under ordinarie öppettider kan man komma precis som vanligt. Man måste bara göra utbildningen eller ha appen för att få tillgång till anläggningen utanför ordinarie öppettider.

 

Hur får jag tag på Pireva-appen?

- Den första versionen av Pireva-appen finns i App stores nu! Klicka här för att ladda ner appen till iPhone och här för att ladda ner appen till Android. Pireva-appen fungerar som en digital nyckel och används för att  öppna grindarna till Bredviksberget och Återvinning Anytime, utanför ordinarie öppettider.  

Appen kommer att uppdateras löpande under våren 2021 och vi kommer att lägga in funktioner som notiser för sophämtning, sopsorteringsguider, pushnotiser och mycket mer eftersom. 

 

Appen fungerar inte när jag är på Bredviksberget. Vad kan jag göra åt det?

- Testa att uppdatera din app så att du alltid har den senaste versionen. Se även till att godkänna att appen får använda din position om du får upp en notis om detta. Om det mot förmodan inte fungerar så kan du alltid "blippa" in/ut dig med ditt körkort vid kortläsaren vid grinden. 

Om du upplever fortsatta problem med appen, skicka då gärna ett mail till anytime@pireva.se, beskriv problemet och ge oss så mycket bakgrundsinformation som möjligt (vilken mobiltelefon och mobiloperatör du har, vilken tid du var på Bredviksberget osv). Då kan vi använda din feedback för att hitta en lösning!

 

Mitt körkort är ganska gammalt, fungerar det som passerkort ändå?

- Alla körkort som är tillverkade efter januari 2013 fungerar som passerkort. Är ditt körkort äldre än så, saknas tyvärr den information som systemet behöver för att läsa av ditt kort och öppna grinden. 

 

Vilka saker får jag inte lämna utanför bemannade öppettider?

Färg
Olja
Kemikalier
Fyrverkerier
Explosiva ämnen
Ammunition

 

Är Pantamera Express igång utanför ordinarie öppettider?

- Pantamera Express kan bara användas under ordinarie och bemannade öppettider. Maskinen är supersmidig när man ska panta, men det krävs en del handpåläggning av personal för att försäkra dess drift. Därför har vi i nuläget valt att bara ha igång den under ordinarie öppettider. 

 

Jag upptäckte ett fel eller vill ge feedback. Hur går jag till väga?

- Klicka här för att komma till vår sida för felrapportering. Vi är tacksamma för all feedback vi får, stort som smått! Din feedback hjälper oss att fortsätta utveckla Återvinning Anytime, Bredviksberget och Pireva-appen.