Länk till Pireva startsida

Pireva ingår samarbete med återvinningsappen Bower

Pireva blir det första återvinningsbolaget i Sverige att starta ett samarbete med återvinningsappen Bower. I den svenskutvecklade appen kan användare panta förpackningar med mobilen och tjäna pengar samtidigt som de gör en miljöinsats.

 - Piteborna är redan jätteduktiga på att sortera sitt avfall, men det går att bli ännu bättre! Att då bli belönad för att sortera förpackningar hoppas vi ska ge en extra boost att vilja göra rätt, säger Patrik Hellstrand, IT-ansvarig på Pireva och projektledare för samarbetet.

Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger, som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

I framtiden när man kan samla in sina förpackningar fastighetsnära så kommer man kunna använda Bower även hemmavid.

 - Bowers app har, förutom att ge incitament till att återvinna förpackningar, även intressanta och innovativa tekniska lösningar. Att med hjälp av maskininlärningsteknik möjliggöra för piteborna att skanna förpackningar utan streckkod är en spännande funktion, säger Patrik Hellstrand.

Skärmdump från Bower-appen

 Så här ser det ut i appen Bower.

 

Så här kommer du igång med Bower

1. Skanna

Börja med att skanna och sortera dina förpackningar hemma. Plastpåsar, mjölkkartonger, metallburkar – allt som har en streckkod går att panta med Bower-appen! Du skannar enkelt streckkoden på förpackningen och får poäng som kan konverteras till pengar, lösas in mot kuponger eller doneras till välgörenhet. Allt detta direkt i mobilen!

2. Återvinn

När det är dags att slänga soporna tar du dig till din närmaste plats för återvinning. Inne i Bower-appen finns det redan tusentals inlagda stationer– eller registrera din egen! Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna – ert eget miljörum, villans framtida flerfackskärl eller, så klart vid återvinningsstationer. 

3. Bli belönad

Väl vid återvinningsplatsen blir du ombedd att bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och slängt dina förpackningar i rätt behållare blir du belönad för din insats och kan spendera dina poäng precis som du vill: ta ut i pengar, lösa in mot kuponger eller donera till en hjärtefråga.


Läs mer

För mer information om hur Bower fungerar, besök Getbower.com.

Scanna QR-koden för att komma till nedladdningssidan för appen, eller ladda ner Bower direkt.

QR-kod med länk till Bower