Länk till Pireva startsida

Pireva är Kranmärkta*

 - Får hållbarhetsmärkning för sin kranvattenanvändning genom att kranmärka sig!

Fredag den 22:a mars infaller FNs internationella världsvattendag. Det innebär att dricksvattenfrågan lyfts världen över och så även i Piteå. Nu tar Pireva tillfället i akt och blir kranmärkta, kranmärkningen delas ut eftersom Pireva har beslutat sig för att bara servera kranvatten och inget flaskvatten.

Förutom äran får medarbetarna på Pireva möjlighet att använda sig av Kranmärkningen i digital kommunikation, som till exempel sociala medier och webb, för att lyfta det hållbarhetsarbete som görs i organisationen. 

- Kranvattnet är livsviktigt för oss alla och därför måste vi skydda och värna om det.
Att välja kranvatten är att göra miljön en stor tjänst eftersom kranvattnet alltid är lokalproducerat och distribueras i ledningar vilket är väldigt energisnålt.  Flaskvatten kräver dessutom en förpackning, normalt i form av miljöbelastande plast. Vi hoppas att det ska sprida ringar på vattnet och få fler lokala organisationer, företag och event att tänka till kring sin vattenkonsumtion, och välja kranvatten framför buteljerat vatten, säger Josefin Sjögren, kommunikatör på Pireva.

Som organisation eller företag har man mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten. Faktum är att buteljerat vatten kostar minst 250 gånger mer än kranvatten.

- Det känns jättekul att få ta emot Kranmärkningen. Vi är stolta över vårt fina vatten, och tycker att det är en självklarhet att bara servera kranvatten på Pireva. För oss blir märkningen också en påminnelse att vi kan jobba ännu mer med att inspirera andra att välja kranvatten istället för flaskvatten säger Josefin Sjögren på Pireva.

 

* Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten. I och med Världsvattendagen den 22 mars lanseras den nu som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten. Om en verksamhet är kranmärkt betyder det att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten och istället väljer kranvatten.

 

Vill du Kranmärka din verksamhet? 

Gå in på kranmarkt.se och ansök nu.