Länk till Pireva startsida

Nu kan du hämta och lämna "tryckat" på Tippen

Nytt pilotprojekt för ökat återbruk och utveckling av Återvinning Anytime!

 

Pireva testar ”Hämta och lämna ”tryckat” på Tippen” 

Att använda en gång till – istället för att kasta och köpa nytt - det är hållbart på riktigt! Förra året lämnade Piteborna 86 ton till vårt nya återbrukshus Varvet, saker som fick nytt liv hos någon annan. Bra jobbat alla! Nu fortsätter vi utvecklingsresan med pilotprojektet ”Hämta och lämna ”tryckat” på tippen”.

 

Kanske har vi det du behöver!

Behöver du några tryckimpregnerade plankor/spillbitar för att bygga en spång eller laga bryggan? Kanske har någon annan nyss kastat det. Nu är du välkommen att söka och hämta tryckimpregnerat virke i lagerfickan hos oss på Bredviksberget.

”Vi vill fortsätta skapa miljönytta ihop med våra kunder, vårt mål är att alla ska tänka återvinning och återbruk innan man köper nytt”, säger Johanna Lundström, Återvinningschef på Pireva.

 

Säkerhet och ansvar

Din och andras säkerhet är viktig för oss, därför får du som besökare:

  • Bara hämta tryckimpregnerade trädelar som du når på ett säkert sätt.
  • Inte klättra i högen av tryckimpregnerat eller sprida ut plankor så att det stör andra.

 

Säkerheten är en avgörande fråga

Vi testar detta och hoppas att det ska fungera bra för alla som vill hämta och lämna tryckimpregnerat virke. Ett sätt att få materialet att komma till användningen en gång till. ”Vi kommer att utvädra utfallet av pilotprojektet i slutet av året och se om detta är ett vinnande koncept. Blir utfallet positivt så vill vi självklart möjliggöra detta även kommande år”, säger Erik Lundberg, driftledare på Pireva.

 

Pilotprojektet startar den 16 maj.

Välkommen att återvinn med oss - Vi tar Piteå på rent allvar!