Länk till Pireva startsida

120 000 nya medarbetare!

Vi välkomnar 120 000 nya medarbetare – (bi)behåller biologiskt mångfald.

Pireva anställer nya medarbetare, men inte vilka medarbetare som helst, utan små bevingade sådanna. Vi vill bidra till biologiskt mångfald och har därför valt att bli bi-fadder till två bikupor, ett samarbete tillsammans med BeeAtWork. Bikuporna är placerade på Bredviksbergets avfallsanläggning, och i slutet av juni flyttade bina in.


Som miljöbolag är vi verksamma på flera olika fronter, det gäller att tänka både stort som mått, där vi kan hjälpa miljön åt rätt håll. "På denna sida av stan var få bikupor utplacerade och det passade utmärkt att ordna boende som möjliggör för fler bin att pollinera på Bredviksbergets avfallsanläggning omgiven av stora ytor och åkrar." - Erik Lundberg, driftledare på Pireva.

Bin flyger in och ut från en bikupa
Foto: Damien Tupinier, Unsplash

Så här skriver BeeAtWork på sin hemsida, om Pirevas bin: "Nu efter det efterlängtade regnet drar bina in bra med nektar från vitklöver och rallarrosor vilket ger en väldigt god honung. Vi är säkra på att bina trivs på den nya uppställningsplatsen, pollinerar mycket blommor i området, och drar in en hel del Pirevahonung."

Bi pollinerar gul blomma
Foto: Christos Gavriel, Unsplash

Vad innebär biologiskt mångfald? Läs gärna mer på Naturvårdsverkets hemsida (länk nedan):
Biologiskt mångfald - Naturvårdsverket