Länk till Pireva startsida

Årets sopbilsdesign - Återvinnaren!

Sopbilsdesignen från Återvinnaren 2022 kör nu runt i Piteå!

"Vi håller piteå rent tillsammans"

Årets vinnande femteklass i designtävlingen Återvinnaren har korats, Sjulnässkolan 5A. Och nu har vi även fått upp designen på en av våra sopbilar. Ett tydligt budskap till invånarna i Piteå att det är vi tillsammans som håller vår stad ren. 

Sopbilen med sin nya design kan du se ute på vägarna, den cirkulerar vanligtvis hela Piteå runt och under sommarmånaderna med fokus på campingarna. På lördag den 18 juni kan du se sopbilen på nära håll då vår personal visar upp sopbilen på PiteEnergis Barnkalas. Kom förbi Södra hamnen och säg hej!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Återvinnaren 2022 - Vinnaren är korad! 

*Återvinnaren är en tävling för alla femteklassare i Piteå kommun som går ut på att rita och designa en sopbil. Det vinnande bidraget trycker vi sedan upp "på riktigt" på en av våra sopbilar! 

 

Titta på videoklippet för att se vem som vann 2022-års upplaga av Återvinnaren!

 

Juryns motivering: 

Det ska vara lätt att göra rätt. Designen av en glad och uppmuntrande soptunna kommer få Piteborna att vilja verka för en grönare miljö. Vi håller Piteå rent tillsammans.

 

 

 

-----

 

 

Pressmeddelande 2022-05-31

 

Återvinnaren har åter en vinnare

Pirevas designtävling Återvinnaren har genomförts för fjärde året i rad, där alla femteklassare i Piteå kommun har varit välkomna att delta. Eleverna ritar egna konstverk med temat återvinning, det vinnande bidraget får sedan pryda en av Pirevas sopbilar.


Pirevas designtävling – Återvinnaren
Återvinnaren är Pirevas initiativ till att, redan vid ung ålder, starta en tankeprocess och verka för ökad återvinning och återbruk hos invånarna i Piteå. Elever i årskurs fem har fått i uppdrag att rita och designa en sopbil med temat återvinning. Det är alla medarbetare på Pireva som, genom en sluten omröstning, utser den vinnande designen som sedan trycks upp på en sopbil. ”Att få möjligheten att nå ut till alla våra femteklassare med det viktiga budskapet, att värna om miljön och att sopsortera, betyder mycket för oss,” säger Josefin Sjögren kommunikationsansvarig på Pireva.

Många vackra bidrag har kommit in till Pireva, och vinnaren stod ut genom att ge piteborna en genuin uppmaning om att det är tillsammans vi håller vår stad ren. ”Ett viktigt budskap som verkligen slog huvudet på spiken, det är precis så här vi alla behöver tänka och verka för en grönare miljö. Stort grattis till Sjulnässkolan 5A” säger Josefin Sjögren kommunikationsansvarig på Pireva.

 

"Vi håller Piteå rent tillsammans"
I år har det vinnande bidraget skapats av inte mindre än fem elever, som tillsammans arbetat fram designen. ”Vi håller Piteå rent tillsammans” är ett bidrag från konstnärerna Lise, Siri, Nora, Joline och Ronja. En gruppinsats som gjort Sjulnässkolan 5A till vinnare. ” Först började vi rita på egna teckningar, sen så valde vi att sätta ihop våra idéer till en gemensam teckning för att få ihop helheten och alla detaljer i teckningen. Under tiden vi ritade var vi stundvis stressade och bråkade lite med varandra, men på slutet fick vi mer tid till att rita och vi kom även överens om motivet”, säger klassens konstnärer.

 

Juryns motivering:
Det ska vara lätt att göra rätt. Designen av en glad och uppmuntrande soptunna kommer få Piteborna att vilja verka för en grönare miljö. Vi håller Piteå rent tillsammans.