Länk till Pireva startsida

(Åter)Vinnaren är...

2019-07-09

Designen från Norrmalmskolan 5D pryder nu vår sopbil!

Läs mer om stripningen av sopbilen på Piteå-Tidningens hemsida: https://www.pt.se/nyheter/pitea/ebbas-design-sopbil-nu-i-trafik-11288552.aspx

 

 

--------------------------------------------

2019-05-22

Vi säger stort grattis till Norrmalmskolan 5D! 

Norrmalmskolan vann designtävlingen med motiveringen:
“Återvinning handlar om att våra snäll mot vår jord och våra resurser. Den vinnande designen har lyft det i kombination med vikten av att vi människor är snälla mot varandra. Det vinnande bidraget står för stolthet, mångfald och respekt mot både människor, djur och vår natur. Ni är förebilder och vi är stolta över att ert bidrag ska pryda vår sopbil.”

 

----------------------------------------------

2019-05-20

Här kan du läsa mer om bakgrunden till Återvinnaren:

Premiär för Återvinnaren-galan!

Den 22 maj anordnar vi hållbarhetsgalan Återvinnaren, där gästlistan utgörs av Piteå kommuns alla femteklassare. Där möts kommunens alla unga och entusiastiska återvinnare under festliga former. Dessutom koras vinnaren i en prestigefylld designtävling där det vinnande bidraget får pryda en av stadens sopbilar.

Under våren har vi besökt samtliga femteklasser i Piteå kommun. Under besöken har eleverna fått lära sig hur vi kan minska mängden avfall och vad vi alla kan göra för en bättre miljö. Allt för att guida barnen till en smartare och mer hållbar konsumtion.

– Besöken blev superuppskattade av både elever och lärare. Vi blandade teoretiska moment med ett praktiskt där eleverna själva fick sopsortera, säger Josefin Sjögren, kommunikatör på Pireva.

Och nu vankas den stora finalen. Den 22 maj fyller 450 femteklassare från hela Piteå den stora salen på Acusticum. Där kommer bland annat vinnaren i Pirevas prestigefyllda designtävling att koras. Alla klasser har inför galan fått i uppdrag att rita och designa en sopbil på temat återvinning. 
Det vinnande bidraget utses av en jury och kommer att få pryda en av Pirevas sopbilar. I juryn ingår Zandra Klasson från LAB/Hej Piteå, Frida Ågren och Tobias Filipsson från OhMy samt Josefin Sjögren. OhMy är Pirevas kommunikationsbyrå och samarbetspartner till detta event.

– Det har varit en självklarhet för oss att vara en del av detta. Vi har varit Josefins bollplank med allt från namnsättning till branding av galan, säger Frida Ågren, projektledare på OhMy.

– Vi har fått in riktigt fina bidrag så konkurrensen är hård, att utse vinnare blir inget lätt uppdrag för juryn, säger Josefin Sjögren.

Och såklart, ingen Återvinnaren-gala utan underhållning. På scen kommer ett gäng musikaliska personer från Pireva att bilda ett band och dessutom gästas av en hemlig artist. Något som enligt Josefin Sjögren kommer att bli en av galans stora höjdpunkter.

– Vi hoppas att framträdandet och galan i stort ska ge eleverna en guldkant i vardagen och ett minne för livet. Att få inspirera och underhålla framtidens återvinnare, är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete.