Länk till Pireva startsida

Årets Varumärke och Årets Hållbarhetspris - Pireva

2022-05-10

Pireva vann utmärkelsen Årets Hållbarhetspris på Piteå Business Award! 

Vi vann! Vi så är stolta och tacksamma över att ha vunnit Årets Hållbarhetspris!
Vi vill även passa på att gratulera Northern Hooligans som vann Årets Varumärke.
För oss är nomineringarna på Piteå Business Award ett kvitto på att vi utvecklas och gör saker som träffar rätt in i pitebornas hjärtan. Utan våra fantastiska medarbetare hade detta inte varit möjligt! Hårt arbete, mod och stora visioner är ett framgångsrecept.
Tack, tack, tack!!!2022-05-01

Årets Varumärke och Årets Hållbarhetspris - Pireva är nominerade i två kategorier på Piteå Business Award!

"Det här är två priskategorier som ligger oss varmt om hjärtat och som vi så klart hoppas på att kunna kamma hem. Återvinning Anytime är ett resultat av hårt arbete från våra medarbetare och ett bevis på att goda idéer och visioner är genomförbara", säger Johan Bäcklin, VD på Pireva.

 

Återvinning Anytime innebär att Pireva har gjort det möjligt och tillgängligt för alla pitebor att kunna källsortera och återvinna precis när man själv vill – dygnet runt, året om.

"För oss är det viktigt att det ska vara lätt att göra rätt! Slippa köer och stress och på så vis få en snabbare, smidigare och framför allt en ökad återvinning", säger Johanna Lundström, Återvinningschef på Pireva. 

Återvinning Anytime bidrar till en bättre värld både lokalt och globalt genom att vi tillsammans sparar på jordens resurser. 97 % av det avfall som kommer in till återvinningscentralen blir till ny energi eller till nytt material. Att Pireva kan bidra med att öka återvinningen är ett sätt för bolaget att bidra till ett rent och hållbart Piteå – nu och för kommande generationer.

 

Med Anytime levererar Pireva en tjänst som är både digital och hållbar samtidigt som den underlättar för Piteborna att återvinna den tid på dygnet som passar dem bäst. Tjänsten är nytänkande och ett vinnande koncept som har hyllats av Piteborna och kopierats av flera andra kommuner i Sverige.

"I år känns det extra stort att få vara en av de tre nominerade till Årets Varumärke. Genom att uttala våra visioner och drömmar så når vi också våra mål. Att vi som bolag kan leverera denna typ av tjänst ger luft under vingarna för hela Pireva och inte minst så bygger det otroligt mycket stolthet internt," säger Josefin Sjögren, Kommunikationsansvarig på Pireva. 

 

----------------------------

Kriterierna för Årets Hållbarhetspris är att företaget har sitt säte i Piteå kommun. Är ett inspirerande föredöme inom hållbarhet med sikte mot framtiden. Gör något konkret som bidrar till en bättre värld, lokalt eller globalt.

Kriterierna för Årets Varumärke är att företaget eller organisationen arbetat strategiskt för att utveckla varumärket för sitt företag- eller sin produkt/tjänst. Varumärket ska haft en stark utveckling under året såväl i kännedom som attityd, samt bidragit med betydande roll till företagets/organisationens resultat. Årets varumärke ska också ha synts utanför Piteå, och därigenom satt Piteå på kartan.

Finalen och prisutdelningen går av stapeln den 6 maj på Piteå Business Award och priset för Årets Hållbarhetspris delas ut av SunPine, David Öquist.  Priset för Årets Varumärke delas ut av Creative North och juryordförande Niclas Wikström, Oh My.