Länk till Pireva startsida

Affärsområdeschef Återvinning

En hållbar förändringsledare till Pireva.

Vi står inför stora och spännande utmaningar inom de närmaste åren. Omfattande förändringar väntar inom Affärsområde Återvinning.

Affärsområde Återvinning står inför den största förändringen inom svensk avfallshantering. Det innebär att fastighetsnära insamling (FNI) ska vara infört i alla typer av hushåll till år 2027. Affärsområde Återvinning ska också arbeta för ett ökat återbruk och Pireva ska dessutom ha en helt fossilfri fordonsflotta fram till år 2030. För att klara de stora utmaningarna söker vi nu en Återvinningschef för att driva och leda arbetet med att utveckla Piteå och Pirevas verksamhet efter vår vision.

Pirevas vision ”Hållbart och prisvärt - nu och för kommande generationer” beskriver hur vi ska arbeta och det genomsyrar allt vi gör, varje dag. Svaret på hur Pireva ska rusta sig för framtiden och vägen framåt hittar vi i våra engagerade medarbetare och våra värderingar - Alltid du, Alltid vi, Alltid framåt, som guidar oss i det dagliga arbetet.

Vårt Erbjudande

Pireva erbjuder dig en varierande tjänst där du får möjlighet att driva utvecklingen av en av bolagets samhällsviktiga verksamheter, som invånarna i Piteå nyttjar varje dag, året runt.

Som Återvinningschef är du direkt underställd VD och ingår i ledningsgruppen. Direkt underställd dig finns ett antal chefsfunktioner.

Inom Affärsområde Återvinning ansvarar du för Bredviksbergets avfallsanläggning och Pirevas transportavdelning med infrastrukturen för avfallsinsamling och återvinning. Kärnverksamheten i affärsområdet omfattar att transportera, mellanlagra och behandla avfall samt svara för deponi, restprodukthantering och återvinning.

I rollen som Återvinningschef kommer du bland annat att:

  • Ta fram verksamhetsplaner inom Affärsområde Återvinning tillsammans med underställda chefer i samråd med övrig bolagsledning.
  • Ansvara för vår lång- och kortsiktiga investeringsplanering inom ditt affärsområde.
  • Vara en aktiv projektbeställare och projektledare inom ditt affärsområde.
  • I enlighet med våra ägardirektiv sätta det strategiska perspektivet för de frågor som berör ditt ansvarsområde.
  • Bevaka att miljökrav uppfylls och följs upp i enlighet med våra miljötillstånd.
  • Följa upp att Affärsområde Återvinning följer Pirevas direktiv, policys, riktlinjer och rutiner.

Du kommer att ha ansvar för budget, resultat och analys inom det egna affärsområdet samt ansvara för att löpande uppföljning av verksamhetens miljökrav, driftsäkerhet och medborgarservice genomförs. Du har också personal- och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare i verksamheten.

Vi tror att du är

En innovativ ledare med förmåga att genom ditt ledarskap genomföra effektiviserings- och förändringsarbete på ett ödmjukt och affärsmässigt sätt. Du har en strategisk och utvecklingsorienterad fallenhet för att i din omvärldsanalys se framtida behov och möjligheter, samt omsätta dem till den egna verksamheten. Rollen medför en hög grad av samverkan inom organisationen och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och är tydlig i ditt ledarskap.

Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Vi ser att du har

Utbildning på högskole- eller universitetsnivå inom områden som relaterar till tjänstens innehåll, alternativt likvärdig kompetens.

Erfarenhet från ledande befattningar på operativ och taktisk nivå, gärna även strategisk. Meriterande är om du tidigare haft en roll där projekt- och förändringsledning varit en naturlig del av ditt ledarskap.

Har du erfarenhet från logistik, transport, processindustri och/eller är väl förtrogen med miljö och hållbarhetsarbete så är det meriterande. Branschkunskap är meriterande men ej ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet.

Pireva strävar efter jämställdhet och mångfald och vi vill att du som sökande ska känna att det genomsyrar hela vår verksamhet.

Då vi har anläggningar inom hela Piteå kommun är B-körkort ett krav.

Är du den vi söker?

Låter det här intressant? Då vill vi gärna höra av dig så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är den 23 juni men urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetstid: Heltid.
Placeringsort: Placering vid Pirevas huvudkontor i Öjebyn.
Lönevillkor: Enligt överenskommelse.

Rekryteringen sker i samarbete med ByHart AB. 

Affärsområdeschef - ByHart AB

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Lovisa Rosén, HR-chef och ansvarig rekryterare, via mail till lovisa.rosen@byhart.se eller på telefon 070 - 536 95 42.

Varmt välkommen med din ansökan!