Nyheter

Bild:Droppen & Bladen

I nyhetsbrevet Droppen & Bladen som skickats ut till alla hushåll i början av juni kan du ta del av aktuell information från Pireva.

I nyhetsbrevet hittar du viktigt information om kompostjord, latrinkärl och den plockanalys som gjorts på pitebornas hushållsavfall. Då får även veta hur du kan undvika stopp  i avloppsledningar genom att använda miljötratten. Vill du ta del av nyhetsbrevet kan du läsa det här nedan.

Läs mer i nyhetsbrevet

 

 

Årets kompostjord är slut

Bild:Hög med kompostjord

Personalen på Bredviksbergets återvinningscentral har meddelat att årets hög av kompostjord har tagit slut. Då försäljningen skett enligt principen ”Först till kvarn” kan vi
inte erbjuda någon mer kompostjord i år.

Återvinning av kompostmaterial
Tänk på att när du lämnar löv, gräs och jord på Bredviksbergets ÅVC då bidrar du till att vi får möjlighet att tillverka kompostjord som vi kan sälja kommande år.

 

Avfall & Återvinning

Vi hämtar latrinkärl från ditt fritidshus

Bild;LatrinkärlPireva säljer ett särskilt latrinkärl där upphämtning av kärlet när det är fyllt ingår i priset. Fastighetsägare som har fyllt sitt latrinkärl ska lämna det vid uppsamlingsplatsen där fritidshus lämnar sitt hushållsavfall. 

Latrinkärlen är tillverkade av majsstärkelse vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och att de går att återvinna genom rötning. 

Latrinkärlen som kostar 200 kr/st köper du hos vår kundservice på Bredviksbergets
avfallsanläggning.

 

 

Senaste nytt

Lediga tjänster

Till affärsområdet Vatten och Avlopp söker vi

Chef driftområde vatten

I rollen som chef för driftområde vatten svarar du för produktion av dricksvatten och industrivatten till våra kunder inom Piteå kommun. Du ansvar för drift och underhåll av vattenverk, tryckstegringar och reservoarer. I uppdraget ingår även personal- och arbetsmiljöansvar för åtta medarbetare som idag arbetar inom driftområdet. 

Sista ansökningsdag är söndag 7 augusti. 

Läs hela beskrivningen om tjänsten på vattenverken i denna länk

 


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag    kl 7.00-15.45  

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Registrering av vattenmätare.nytt fönster
 
Felanmälan

Nyheter

Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn