Sortering av avfall

 
Bild: Avfall

Glödlampan, nagellacket och diskborsten vart hör den hemma? Att sortera avfall rätt är inte alltid så lätt. Avfall som man kanske stöter på någon gång då och då kan vara svårt att sortera och lämna på rätt ställe.

I vår detaljerade sorteringsguide från A-Ö som finns här på hemsidan får du reda på var de flesta av våra hushållavfall ska lämnas. Avfall som sorteras ut på rätt sätt går till återvinning , vilket skapar stor miljönytta - för alla.

Besök sorteringsguide A-Ö

Missfärgat vatten kan förekomma i Centrala Piteå idag tisdag 28 april

Bild:VattenglasUppdaterat tisdag 28 april, kl. 12.09
Idag tisdag 28 april har det uppstått en vattenläcka på en huvudledning för vatten på Industrigatan mot högreservoaren på Grisberget. Vattenläckan är lokaliserad och Pireva är på plats i området för att reparera den trasiga vattenledningen.

Den trasiga ledningen är bortkopplad och alla berörda abonnenter som varit utan vatten har fått tillbaka sitt vatten.

När vattnet återigen släppts på i ledningarna kan det förekomma missfärgat vatten i centrala Piteå, på Djupviken, Backen och Annelund. Detta beror på att järn och mangan rivs loss från ledningarna när vattenflödet förändras. Du som får missfärgat vatten uppmanas att spola ur ledningarna genom att öppna en kallvattenkran och låta den rinna i minst 10 minuter eller till dess att vattnet är klart.

Har du frågor om vattenläckan är du välkommen att kontakta vår kundservice på tel. 0911-931 01.

 

Vatten

Dags för den årliga avläsningen av vattenmätaren

Pireva har skickat ut ett brev till dig som äger en villa eller annan fastighet om att det nu är dags för den årliga registreringen av vattenmätarställningen. Som fastighetsägare ska du läsa av din vattenmätare och lämna in registreringen senast fredag den 15 maj. Uppgifterna från avläsningen ligger till grund för förbrukningsavgiften för vatten och avlopp på din VA-räkning.

Du kan registrera din vattenförbrukning genom att "klicka" in dig på länken till höger som heter "Registrering av mätarställning". Det går också bra att fylla i och skicka in talongen som följer med utskicket från Pireva.

Har du några frågor om avläsning av vattenmätaren kontakta kundservice 
på tel. 0911-931 01.

Senaste nytt

Ändrade sophämtningsdagar vecka 18

Bild;SopbilUnder vecka 18 är det ändrade sophämtnings-dagar för dig som bor i villahushåll. Valborgsmässoafton och 1 maj påverkar sophämtningen vilket gör att våra chaufförer ska
hämta avfall på färre dagar än vanligt.

Det innebär att du som har sophämtning denna vecka ska ställa fram ditt sopkärl en dag tidigare än vanligt. Låt kärlet stå framme tills det är tömt!

Har du några frågor om de ändrade sophämtningsdagarna kontakta 
Pirevas kundservice på tel. 0911-931 01.

Till tömningsschemat


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag 27/4      kl 7.00-20.00
Tisdag 28/4        kl 7.00-15.45
Onsdag 29/4       kl 7.00-15.45
Torsdag 30/4      kl 7.00-12.00
Fredag 1/5         Stängt

Extra öppethållande:

Söndag 31/5       kl 9.00-14.00

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Registrering av vattenmätare.nytt fönster
 
Vatten och avlopp - Hemlunda
 
Felanmälan

Nyheter

Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn