Sortering från A-Ö


     Bild: Avfall

Glödlampan, nagellacket och diskborsten vart hör den hemma? Att sortera avfall rätt är inte alltid sä lätt. 

I vår detaljerade sorteringsguide från A-Ö som finns här på hemsidan får du reda på var de flesta av våra hushållavfall ska lämnas. Avfall som sorteras ut på rätt sätt går till återvinning, vilket i slutända skapar stor miljönytta - för alla.

Besök sorteringsguide A-Ö

 

 

 

Kvällsöppna måndagar på Bredvikbergets ÅVC

Bild;Rampen.jpgI november håller Bredviksbergets ÅVC kvällsöppet på måndagkvällar för privatpersoner. I december ändras öppettiderna då snö och kyla gör att antalet besökare till anläggningen minskar.
 
Öppettider i november:
Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag    kl 7.00-15.45
 
Tänk på att planera ditt besök genom lasta avfallet på ditt släpvagn i den ordning som sorteringsstationer och behållare ligger. Då går det snabbt att lossa avfallet på plats. På rampen lämnar du avfallet i följande ordning: trädgårdsavfall, ris, metall,
trä, brännbart, grovavfall, restavfall och wellpapp.   
 

Information

Kundservice dygnet runt

Bild;FakturaGenom att besöka vår kundservice här på hemsidan kan du som kund utföra en rad olika tjänster dygnet runt utan att behöva kontakta oss.

I menyn ovan kan du "klicka" dig in på kundservice. Där kan du få reda på dina kunduppgifter hos Pireva, hur du kan betala din faktura eller din 
förbrukningshistorik på vatten. Här kan du del av många andra tjänster som ex. ansökningar eller beställningar som rör din avfalls-hantering, eller ditt vattenabonnemang. 
  
Besök kundservice och upptäck fördelen med vår dygnet runt service på hemsidan.

 

Fritidshus

Förbered ditt fritidshus inför vintern

Bild;VattenglasNär vinterns kyla slår till är det viktigt att ta hand om fritidshus och fastigheter som inte används under den kalla årstiden. 

För att undvika att ledningar och vattenlås fryser sönder under vinterhalvåret bör fritidshusägare tömma dessa på vatten. Vattenledningar som ej är isolerade löper risk att frysa sönder då de exponeras av kyla. Genom att hålla igång värmen i fritidshuset under vintern så minskar risken för att ledningar fryser sönder.

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag              kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag     kl 7.00-15.45 

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Vatten och avlopp - Hemlunda
 
Felanmälan
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn