Sortering från A-Ö

Bild;Nyhetsbrev 2015

I nyhetsbrevet Droppen & Bladen som skickats ut till alla hushåll i början av december kan du ta del av aktuell information från Pireva.

I nyhetsbrevet hittar du viktigt information om ändrade sophämtningsdagar under jul- och nyårsveckan. Då får även träffa Camilla och Mikael och veta mer om deras arbete som drifttekniker på Sandholmens avloppsreningsverk. vill du ta del av nyhtesbrevet kan du läsa det här nedan.

Läs mer i nyhetsbrevet

 

Fryser det fast i ditt avfallskärl?

Bild:MatavfallskärlVinterns omslag i vädret från plusgrader till minusgrader ökar risken för att matavfallspåsen fryser fast i det bruna kärlet. Om avfallet har frusit fast kan kärlet inte tömmas.
 
Som fastighetsägare ansvarar man för att avfallet i kärlet inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast.

Du kan undvika fastfrysning genom att: 


- lägga en tidning eller ett par äggkartonger i botten på kärlet

- låta blött avfall rinna av innan du lägger det i matavfallspåsen

- låta påsen stå ute en stund innan du lägger den i kärlet

- se till att kärlet inte står på samma plats hela tiden och skaka det när du flyttar det

 

Aktuell information

Miljöalmanackan 2016

Bild; Omslag_Miljöalamanckan_2106Pireva tar varje år fram en miljöalmanacka som delas ut till hushållen i Piteå. Almanackan innehåller information om sophämtning, extraöppet på Bredviksbergets ÅVC, slamtömning, Mobila ÅVC och många andra aktiviteter.
  
I miljöalmanackan hittar du även en sorteringsguide där du får veta mer om hur du ska sortera ditt hushållsavfall, samt ett tömningsschema som visar när Pireva hämtar avfall från villahushållen.

Du som behöver en miljöalmanacka kan hämta en sådan på någon våra utlämningsställen som är: Piteå Stadsbilbliotek, Piteå kommun stadshuset eller Coop Forum i centrala Piteå.

Här kan du ta del av 2016 års Miljöalmanacka
  

 

 

 

 

Avfall & Återvinning

Sortering från A-Ö

Bild: AvfallGlödlampan, nagellacket och diskborsten vart hör den hemma? Att sortera avfall rätt är inte alltid sä lätt. Avfall som man kanske stöter på någon gång då och då kan vara svårt att sortera och lämna på rätt ställe. 

I vår detaljerade sorteringsguide från A-Ö som finns här på hemsidan får du reda på var de flesta av våra hushållavfall ska lämnas. Avfall som sorteras ut kan gå till material-återvinning, vilket i slutända skapar stor miljönytta - för alla.

Besök sorteringsguide A-Ö

 

 

 


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag-fredag    kl 7.00-15.45

Extra kvällsöppet:

Måndag 7/3         kl 7.00-20.00

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Vatten och avlopp - Hemlunda
 
Felanmälan
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn