Nyhetsbrev

I nyhetsbrevet Droppen & Bladen som skickas ut till alla hushåll i början av juni kan du läsa aktuell information från Piteå Renhållning & Vatten.

I nyhetsbrevet träffar du Lars och Jörgen som arbetar på Bredviksbergets ÅVC, samt att du får reda på mer om sortering på fritidsområden och sommarens VA-arbeten och mycket annat. Håll utkik efter nyhetsbrevet i din brevlåda eller läs det här nedan.

Läs mer i nyhetsbrevet

Lämna ditt avfall på Bredviksbergets Återvinningscentral

Bild;RampenPå Bredviksbergets ÅVC kan privatpersoner lämna sitt sorterade avfall på rampen eller mottagningsstationen för farligt avfall.
 
Genom att du som besöker anläggningen noggrant lastar avfallet på släpvagnen i den ordning som sorteringsstationer och behållare ligger går det snabbt att lossa avfallet på plats. På rampen lämnar du avfallet i följande ordning: trädgårdsavfall, ris, metall, trä, brännbart, grovavfall, restavfall och wellpapp.   
  
Öppettider under sommaren
Måndag           kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag  kl 7.00-15.45
  
OBS! Tänk på att se till att lasten på släpvagnen är väl förankrad så att inget avfall faller av under bilfärden till anläggningen.
 

Avfall & Återvinning

Köp kompostjord till din trädgård!

Bild;KompostjordPassa på att fylla ditt släpvagn med fin kompostjord till din trädgård. Jorden består av kompost från löv, gräs och annat trädgårdsavfall som lämnats på Bredviksbergets återvinningscentral. Jorden har siktats och blandats upp med sand och extra kväve.
 
Vill du köpa jord löser du först en biljett hos vår kundservice på Bredviksberget ÅVC, sedan kontaktar de en traktorförare som lastar kompostjorden i ditt släpvagn. Vi lastar jord dagligen mellan kl 09.30-15.30.

OBS!
 Vi lastar inte jord i släpvagnar med kåpa.
 
Kompostjorden kostar 225 kr/släpvagnslass (inkl moms), betala gärna med kort! Önskar du större mängder med lastbil då kostar jorden 225 kr/ton (inkl moms) exkl frakt. För beställning av kompostjord kontakta vår kundservice på tel. 0911-931 02. 
 

Vatten & Avlopp

Lediga tjänster

Bild:Vattenverket

Piteå Renhållning & Vatten söker:

Drifttekniker - elteknik

Drifttekniker - mekanik/vattenmätarservice

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag    kl 7.00-15.45

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Vatten och avlopp - Hemlunda
 
Felanmälan
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn