Sortering av avfall

 
Bild: Avfall

Glödlampan, nagellacket och diskborsten vart hör den hemma? Att sortera avfall rätt är inte alltid så lätt. Avfall som man kanske stöter på någon gång då och då kan vara svårt att sortera och lämna på rätt ställe.

I vår detaljerade sorteringsguide från A-Ö som finns här på hemsidan får du reda på var de flesta av våra hushållavfall ska lämnas. Avfall som sorteras ut på rätt sätt går till återvinning , vilket skapar stor miljönytta - för alla.

Besök sorteringsguide A-Ö

Dags för den Mobila ÅVC att göra sin vårrunda!

Bild;Mobila ÅVCUnder vecka 22-23 besöker den Mobila återvinningscentralen (ÅVC) olika platser i Piteå kommun för att hämta in avfall. 

Vecka 22
Tisdag 26/5      kl 17.00-19.30  Sjulnäs bakom skolan
Onsdag 27/5     kl 17.00-19.30  Jävre vid Turistinformationen
Torsdag 28/5    kl 17.00-19.30  Rosvik vid ÅVS

Vecka 23
Tisdag 2/6        kl 17.30-19.30  Långträsk vid ÅVS
Onsdag 3/6       kl 17.00-19.30  Blåsmark vid idrottsplatsen
Torsdag 4/6      kl 17.00-19.30  Holmträsk vid TraktorLarsson
 
På den Mobila ÅVC kan privatpersoner lämna sorterat avfall i fraktionerna brännbart avfall, metall, restavfall, trädgårdsavfall, farligt avfall, elektronik och vitvaror. 
Repris återanvändningsmarknad finns med på alla platser som den Mobila ÅVC besöker för att ta emot dina gamla saker som kan återanvändas av andra.

Välkommen med personbil och släp. OBS! Vi tar inte emot större fordon som traktorer och lastbilar.

 

Senaste nytt

Nu säljer vi kompostjord!

Bild;KompostjordPassa på att fylla ditt släpvagn med fin kompostjord till din trädgård. Jorden består av kompost från löv, gräs och annat trädgårdsavfall som lämnats på Bredviksbergets återvinningscentral. Jorden har siktats och blandats upp med sand och extra kväve.
 
Vill du köpa jord löser du först en biljett hos vår kundservice på Bredviksberget ÅVC, sedan kontaktar de en traktorförare som lastar kompostjorden i ditt släpvagn. Vi lastar jord dagligen mellan kl 09.30-15.30.

OBS!
 Vi lastar inte jord i släpvagnar med kåpa.
 
Kompostjorden kostar 225 kr/släpvagnslass (inkl moms), betala gärna med kort! Önskar du större mängder med lastbil då kostar jorden 225 kr/ton (inkl moms) exkl frakt. För beställning av kompostjord kontakta vår kundservice på tel. 0911-931 02. 
 

 

Information

Dags för den årliga avläsningen av vattenmätaren

Bild;VattenmätarePireva har skickat ut ett brev till dig som äger en villa eller annan fastighet om att det nu är dags för den årliga registreringen av vattenmätarställningen. Som fastighetsägare ska du läsa av din vatten-mätare och lämna in registreringen senast fredag den 15 maj. Uppgifterna från avläsningen ligger till grund för förbrukningsavgiften för vatten och avlopp på din VA-räkning.

Du kan registrera din vattenförbrukning genom att "klicka" in dig på länken till höger som heter "Registrering av mätarställning". Det går också bra att fylla i och skicka in talongen som följer med utskicket från Pireva.
 
Har du några frågor om avläsning av vattenmätaren kontakta vår kundservice 
på tel. 0911-931 01.


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-Fredag    kl 7.00-15.45

Extra öppethållande:

Söndag 31/5       kl 9.00-14.00

Nyttiga länkar


Sorteringsguide
Pirevas miljöalmanacka
Tömningsschema
Registrering av vattenmätare.nytt fönster
 
Vatten och avlopp - Hemlunda
 
Felanmälan
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn