Länk till Pireva startsida

Träffa våra sommarvikarier!

Världen fortsätter snurra och sopor måste hämtas, även i semestertider! Om det inte vore för dessa vardagshjältar så skulle Piteå stanna av. Möt två av våra sommarvikarier; Martina och Anna!

 

Vad är era roller på Pireva?

- Det är vi som kör sopbilarna och tar hand om sophämtningen på sommaren!

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

- Man kommer till jobbet, byter om till arbetskläder, tar sig en kopp kaffe och kollar sina körlistor. På listorna ser man vad som ska tömmas på vilka områden. Kör man en av de nyare bilarna så har man en EDP. Man kan säga att det är ungefär som en GPS. Det finns en dator i bilen som registrerar när man tömmer och ger instruktioner vart man ska köra.

 

När man har planerat sin körning så ger man sig ut på vägarna och hämtar soporna! Beroende på vad det är för dag och vecka så hämtar man olika avfall på olika ställen. När bilen blir full så tömmer man den på Bredviksbergets återvinningscentral, sedan fortsätter man på sin rutt. Vid 11-tiden kör man tillbaka till Garagevägen där vi har vårt garage och kontor. Eftersom att man ofta kör sopbilen själv så är det trevligt att luncha och umgås med kollegorna. När man har lunchat klart så kör man eftermiddagspasset.

 

När klockan närmar sig 16 så rullar man till Bredviksberget och gör en sluttömning för dagen. Sedan tillbaka till garaget där man städar ur bilen, tankar och gör eventuellt underhåll som kan behövas på bilen inför morgondagen.

 

Vad är det bästa med ert jobb?

- Det känns nästan lite förbjudet att säga, men det känns inte som ett jobb! Man har mycket frihet under ansvar och kan styra sitt eget arbete, så länge man gör sina uppgifter. Om man stöter på något problem så går det alltid att lösa. Och sen ska vi inte glömma att kollegorna är jättebra!