Länk till Pireva startsida

Hela Sverige plockar skräp

Den 16 september är det dags! Då är vi med och samlar hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur.
Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Därför går vi i Sverige ut den 16 september och plockar allt skräp vi ser. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!

Samma dag är också World Cleanup Day. Det betyder alltså att människor över hela världen går ut och plockar skräp samtidigt.

Läs mer och anmäl dig: hsr.se/hela-sverige-plockar-skrap

Vi på Pireva vill lyfta dagen när hela Sverige plockar skräp! Var med du också! 
Sprid gärna till dina vänner i Piteå att de kan lämna skräp på Bredviksbergets avfallsanläggning. Via Återvinning Anytime kan du lämna ditt skräp när det passar dig bäst, dygnet runt, alla dagar hela året om.

Läs mer här: Återvinning Anytime

Hand med handske som plockar upp plastflaska från sandstrand med logga till Återvinning Anytime. Texten: "När du vill göra skillnad. Återvinn".