Extratömning av slambrunnar och tankar

Bild;SlamtömningsbilNär slambrunnen eller avloppstanken blir full så går det bra att beställa en extratömning. Kontakta Pirevas kundservice på tel. 0911-931 01, då ser vi till att du får din slambrunn eller tank tömd. Du kan nå kundservice alla helgfria vardagar mellan kl 7.00-16.00.
 
Det är särskilt viktigt att du som beställer en tömning av din brunn eller tank ser till att det finns en framkomlig väg till tömningsstället, dvs att vägen intye blockeras av andra forden. Då blir det lättare för våra chaufförer att utföra tömningen av din slambrunn/tank.

 

Avlopp

Inget fett i avloppet med Miljötratten

Bild;MiljötrattenNär vi lagar mat i hushållet blir det fett och olja kvar i kastruller och stekpannor.  Häller du matolja och fett i ditt avlopp kan det så småningom stelna och fastna i ledningarna. Stopp i avloppet leder till stora besvär och kostnader. 
  
Gör så här för att minska risken för avloppsstopp; låt fettet stelna och torka sedan bort det med ett hushållspapper. Pappret sorterar du i kärlet för matavfall.

Vid större mängder fett kan du använda Miljötratten, som du skruvar fast på en PET-flaska (som bilden visar). När PET-flaskan är fylld skruvar du på en kork och lämnar den med det brännbara avfallet. 
  
Den som behöver en Miljötratt kan hämta en sådan kostnadsfritt hos Pirevas kundservice på Bredviksbergets ÅVC.

Miljö

Avläsning av vattenmätaren kan göras året runt

Varje år ska du som fastighetsägare läsa av din vattenmätare och registrera mätar-ställningen, som i sin tur ligger till grund för förbrukningsavgiften för vatten och avlopp på din VA-räkning.

Du kan registrera din vattenförbrukning genom att "klicka" in dig på länken till höger som heter "Registrering av mätarställning". Det går också bra att fylla i den talongen som följer med det brev som skickats ut från Pireva. 

Har du några frågor om avläsning av vattenmätaren kontakta vår 
kundservice på tel. 0911-931 01.


Öppettider

 
Sandholmen avloppsreningsverk
Måndag-fredag kl 7.00-16.00 

Degerängets vattenverk
Måndag-fredag kl 7.00-16.00 

Nyheter

Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn