Ta hand om ditt avfall i skärgården

Bild;SkärgårdNär vi vistas i skärgården tar vi hand om avfallet och tar med det i land. När båtfolk och besökare tar sitt ansvar och lämnar sitt avfall i hamnen blir ett besök i vår unika skärgård en trevlig upplevelse för alla.

I Norra hamn, Strömnäs småbåtshamn, Renöhamn och Haraholmen finns insamlingsplatser där man kan lämna sitt hushållsavfall från skärgårdsturen. Förpackningar och papper lämnas på någon av de 27 återvinningsstationerna som finns runt om i kommunen.

Trevlig båtsommar!

 

Information

Vi hämtar ditt latrinkärl från fritidshuset

Bild;LatrinkärlPiteå Renhållning & Vatten säljer ett särskilt latrinkärl där upphämtning av kärlet när det är fyllt ingår i priset. Fastighetsägare som har fyllt sitt latrinkärl ska lämna det vid uppsamlingsplatsen där fritidshus lämnar sitt hushållsavfall. 

Latrinkärlen är tillverkade av majsstärkelse vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och att de går att återvinna genom rötning. 

Latrinkärlen som kostar 200 kr/st köper du hos vår kundservice
på Bredviksbergets avfallsanläggning.

 

Återvinning

Kompostjorden är slut

Bild;KompostjordFörsäljningen av kompostjord på Bredviksbergets ÅVC är avslutad för detta år. 

Denna sommar har vi haft mer jord än tidigare år vilket inneburit att vi kunnat erbjuda försäljning av jorden långt in i augusti månad. 

Kompostjorden tillverkas av det trädgårdsavfall (löv och gräs) som Piteborna lämnar på Bredviksbergets ÅVC, som sedan komposteras och bearbetas till kompostjord. Den hög som tillverkas säljs från mitten av maj och så långt lagret räcker.

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag    kl 7.00-15.45 

Extra öppethållande:

Söndag 27/9      kl 9.00-13.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn