Nu startar sommartömning av avfall för fritidshus

Bild; fritidshusområdeFrån och med vecka 18 startar sommartömning av avfall i fritidshusområden.

Sophämtningen av avfall för fritidshus sker mellan vecka 18-39. Kärl, containers och sophus kommer att tömmas regelbundet.

Under denna period hämtar Piteå Renhållning & Vatten upp latrinkärl av den modell som finns till försäljning på Bredviksbergets ÅVC och som är återvinningsbart. Har du ett latrinkärl av denna modell som du behöver få upphämtat ställ ut det i anslutning till den plats där vi tömmer ert avfall.

Har du några frågor om sommarhämtning för fritidshus kan du
kontakta vår kundtjänst på tel. 0911-931 01.
 

Återvinning

Kvällsöppna måndagar på Bredviksbergets ÅVC

Bild; BilrampenFrån april månad är det åter kvällsöppet under alla helgfria måndagar på Bredviksbergets återvinningscentral.
 
Det innebär att anläggningen håller öppet för privatpersoner fram till kl 20.00 alla helgfria måndagar under perioden april-november.

På Bredviksbergets ÅVC kan privatpersoner lämna sitt sorterade avfall på rampen eller på mottagningsstationen för farligt avfall. Genom att noggrant lasta avfallet på släpvagnen i den ordning som sorteringsstationer och behållare ligger går det snabbare att lossa avfallet.
 

Information

När matavfallspåsarna tar slut

Bild;MatavfallskärlTill dig som bor i villahushåll
När matavfallspåsarna tar slut för ett villahushåll får du nya genom att fästa en tom påse i handtaget på baksidan av bruna kärlet (se bild). Se till att fästa påsen väl synligt i mitten på handtaget. Nästa gång sopbilen tömmer kärlet för matavfall lämnar chauffören en ny omgång med 160 påsar på locket till kärlet. Du kan även hämta nya påsar hos kundtjänst på Bredviksbergets avfallsanläggning.

Till dig som bor i hyreshus
När matavfallspåsarna tar slut kontaktar du din hyresvärd eller fastighetsskötare som ska tillhandahålla påsar till dig som hyresgäst.

För mer information läs här

 

 


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             Stängt
Tisdag-fredag     kl 7.00-15.45

Extra öppethållande:

Söndag 27/4      kl 9.00-13.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning

 Nyheter

Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn