Nya tider på Bredviksberget!

Bild;Rampen

Nu har vi öppet fler vardagkvällar och på söndagar för privatpersoner. Men det finns fler nyheter på Bredviksberget- allt för att underlätta din möjlighet till återvinning.
  
Mer öppet för privatpersoner
För att du ska kunna besöka återvinningscentralen när det passar dig har öppettiderna utökats från 1 april. Det innebär att det är
mer kvällsöppet och söndagsöppet varje vecka. 

Samma sortering men nya platser
Vi har flyttat om på anläggningen, så nu behöver du som privatperson bara besöka entréområdet. Vår jordplan där man lämnar gräs, löv, blomjord samt lastar kompostjord har flyttat till den nedre delarna av anläggningen. Nya och lättillgängliga sorteringsfickor har kommit till för att bl.a lämna tryckimpregnerat trä och slipers.
 
Återbruk gör skillnad
Har du saker hemma som är för bra för att kastas? Ge dem en andra chans i vår nya byggnad för återbruk. Vi samarbetar med Repris ÅVM, Röda Korset och PMU som tar hand om saker som lämnas på Bredviksberget. Har du större möbler och många prylar kan du besöka någon av dessa organisationers egna butiker för att lämna dessa där.

Karta över Bredviksbergets återvinningscentral

 

Avfall

Miljötratten hjälper dig att ta hand om fett och flottyr

Bild;Miljötrattenr vi lagar mat i hushållet blir det fett och olja kvar i kastruller och stekpannor.  Häller du matolja och fett i ditt avlopp kan det så småningom stelna och fastna i ledningarna. Stopp i avloppet leder till stora besvär och kostnader. 

Gör så här för att minska risken för avloppsstopp; låt fettet stelna och torka sedan bort det med ett hushållspapper. Pappret sorterar du i kärlet för matavfall.

Vid större mängder fett kan du använda Miljötratten, som du skruvar fast på en PET-flaska (som bilden visar). När PET-flaskan är fylld skruvar du på en kork och lämnar den med det brännbara avfallet. 
  
Den som behöver en Miljötratt kan hämta en sådan kostnadsfritt hos Pirevas kundservice på Bredviksbergets ÅVC.

Kärl på samma sida

Klubbgärdet ett av de sista områdena som får Grön Rutt

Bild;sopkärlUnder våren kommer 
450 villahushåll i Klubbgärdet att få en sk Grön rutt i sitt bostadsområde.  Det innebär att det återstår några få villakvarter i Svensbyn, Långträsk och Markbygden som kommer att införlivas med en Grön rutt under hösten 2017.

Genom att placeringen av sopkärl och postlådor samordnas på ena sidan av vägen skapas en Grön Rutt där vi tillsammans med fastighetsägare tar ett stort steg för en bättre miljö och ökad trafiksäkerhet. I samarbete med Posten och Piteå kommun arbetar Pireva med att införa en Grön Rutt i hela kommunen. Efter detta år kommer samtliga ca 12 000 villahushåll i Piteå att ingå i Grön Rutt och ha kärl på samma sida.

Läs mer om Grön Rutt


Öppettider

Bredviksbergets Återvinningscentral:

Måndag 19/6     7.00-20.00
Tisdag 20/6 7.00-18.00
Onsdag 21/6 7.00-18.00
Torsdag 22/6 7.00-18.00
Fredag 23/6 Stängt
Lördag 24/6 Stängt
Söndag 25/6 Stängt

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn