Grön rutt på Svartudden och i Öjebyn

Bild;sopkärlUnder våren kommer ca 600 villahushåll på Svartudden, Storstrand och Granområdet i Öjebyn att få en sk Grön rutt i sitt bostadsområde. 
 
Detta sker genom att placeringen av sopkärl och postlådor samordnas på ena sidan av vägen. På så sätt skapas en Grön Rutt där vi tillsammans med fastighetsägare tar ett stort steg för en bättre miljö och ökad trafiksäkerhet. I samarbete med Posten och Piteå kommun arbetar Piteå Renhållning & Vatten med att införa en Grön Rutt i hela kommunen.

Sedan tidigare har Grön Rutt införts på 5500 villahushåll i Hortlax, Norrfjärden, Rosvik, Djupviken, Pitholm, Bergsviken, Storfors, Munksund, Mossen, Kopparnäs, Alterdalen, Degeränget, Kullen och Öhn i Öjebyn. Under hösten 2015 kommer ytterligare 740 hushåll på Strömnäs, Holmen, Heden och i Gamla Öjebyn införlivas med en Grön Rutt.

Här kan du läsa mer om Grön Rutt

 

Information

Avfallskärlen får en egen identitet

Bild;avfallskärlArbetet med att att märka upp avfallskärlen hos ca 5 000 villahushåll i Piteå kommun pågår. Alla kärl ska förses med en s.k. passiv transponder (RFID-tag) som inte sänder ut signaler utan enbart kan läsas av.

Kärlen förses även med en dekal där adress, avfallsslag och kärlstorlek framgår. Kärlen får därmed en egen identitet och varje tömning kommer att registreras med uppgifter om var och när tömning är utförd.

Under våren och sommaren åker vi ut och märker upp kärl i Sjulsmark, Norrfjärden, Bertnäs, Sjulnäs, Långnäs, Bölebyn, Svensbyn och Markbygden.

Senaste Nytt

Nu har vi startat försäljningen av årets kompostjord!

Bild;KompostjordPassa på att fylla ditt släpvagn med fin kompostjord till din trädgård. Jorden består av kompost från löv, gräs och annat trädgårdsavfall som lämnats på Bredviksbergets återvinningscentral. Jorden har siktats och blandats upp med sand och extra kväve.
 
Vill du köpa jord löser du först en biljett hos vår kundservice på Bredviksberget ÅVC, sedan kontaktar de en traktorförare som lastar kompostjorden i ditt släpvagn. Vi lastar jord dagligen mellan kl 09.30-15.30.

OBS!
 Vi lastar inte jord i släpvagnar med kåpa.
 
Kompostjorden kostar 225 kr/släpvagnslass (inkl moms), betala gärna med kort! Önskar du större mängder med lastbil då kostar jorden 225 kr/ton (inkl moms) exkl frakt. För beställning av kompostjord kontakta vår kundservice på tel. 0911-931 02. 
 

 


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag              kl 7.00-20.00
Tisdag-Fredag     kl 7.00-15.45

Extra öppethållande:

Söndag 31/5       kl 9.00-14.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn