Öppettider under vintern på Bredviksbergets ÅVC

Bild;Rampen.jpgPå Bredviksbergets återvinningscentral kan du lämna ditt sorterade avfall på vår bilramp och vid mottagningsstationen för farligt avfall. Anläggningen håller öppet alla helgfria vardagar mellan kl 7.00-15.45.

Under vinterperioden har Bredviksbergets ÅVC extra kvällsöppet första helgfria måndagen varje månad. Det innebär att nästa gång det är kvällsöppet fram till kl 20.00 på Bredviksbergets ÅVC är måndag 7 mars. 

När du besöker anläggningen bör du tänka på att lasta avfallet på släpvagnen i den ordning som mottagningsstationer och behållare ligger, då går det snabbare att lossa avfallet. Se också till att lasten
på ditt släp är väl förankrat så att ingenting lossnar på vägen
till anläggingen.
 

Återvinning

Lampor hör inte hemma i soppåsen!

Bild;LJuskällorI lågenergilampor finns det miljö- och hälsofarliga ämnen som ex gaser och kvicksilver som måste tas om hand och behandlas på ett säkert sätt.  Därför är det viktigt att sorterar ut glödlampor och lågenergilampor så att det inte hamnar i hushållsavfallet. Lampor kan du lämna på Breviksbergets ÅVC vid mottagningsstationen för farligt avfall.

I Sverige har vi producentansvar på lågenergilampor, glödlampor och lysrör. Det innebär att producenterna är de som ansvarar för att ordna ett fungerade insamlingssystem för att samla in lampor från hushållen. Producenternas bolag Elkretsen ska även ansvara för att behandla och återvinna lampor och lysrör. Vill du läsa mer om hur producenterna tar hand om och samlar in lampor i Sverige "klicka" på länken nedan.

Till Elkretsens hemsida

Information

Fryser det fast?

Bild:MatavfallskärlVinterns omslag i vädret från plusgrader till minusgrader ökar risken för att matavfallspåsen fryser fast i det bruna kärlet. Om avfallet har frusit fast kan kärlet inte tömmas.
 
Som fastighetsägare ansvarar man för att avfallet i kärlet inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast.

Du kan undvika fastfrysning genom att: 


- lägga en tidning eller ett par äggkartonger i
  botten på kärlet

- låta blött avfall rinna av innan du lägger det i
  matavfallspåsen

- låta påsen stå ute en stund innan du lägger
  den i kärlet

- se till att kärlet inte står på samma plats hela
  tiden och skaka det
när du flyttar det

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag-fredag    kl 7.00-15.45

Extra kvällsöppet:

Måndag 7/3         kl 7.00-20.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn