Ta hand om ditt avfall i skärgården

Bild;SkärgårdNär vi vistas i skärgården tar vi hand om avfallet och tar med det i land. När båtfolk och besökare tar sitt ansvar och lämnar sitt avfall i hamnen blir ett besök i vår unika skärgård en trevlig upplevelse för alla.

I Norra hamn, Strömnäs småbåtshamn, Renöhamn och Haraholmen finns insamlingsplatser där man kan lämna sitt hushållsavfall från skärgårdsturen. Förpackningar och papper lämnas på någon av de 27 återvinningsstationerna som finns runt om i kommunen.

Trevlig båtsommar!

 

Information

Vi hämtar ditt latrinkärl från fritidshuset

Bild;LatrinkärlPiteå Renhållning & Vatten säljer ett särskilt latrinkärl där upphämtning av kärlet när det är fyllt ingår i priset. Fastighetsägare som har fyllt sitt latrinkärl ska lämna det vid uppsamlingsplatsen där fritidshus lämnar sitt hushållsavfall. 

Latrinkärlen är tillverkade av majsstärkelse vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och att de går att återvinna genom rötning. 

Latrinkärlen som kostar 200 kr/st köper du hos vår kundservice
på Bredviksbergets avfallsanläggning.

 

Senaste Nytt

Avfallskärlen får en egen identitet

Bild;avfallskärlArbetet med att att märka upp avfallskärlen hos ca 5 000 villahushåll i Piteå kommun pågår. Alla kärl ska förses med en s.k. passiv transponder (RFID-tag) som inte sänder ut signaler utan enbart kan läsas av. 

Kärlen förses även med en dekal där adress, avfallsslag och kärlstorlek framgår. Kärlen får därmed en egen identitet och varje tömning kommer att registreras med uppgifter om var och när tömning är utförd.

Under sommaren åker vi ut och märker upp kärl i Sjulsmark, Norrfjärden, Bertnäs, Sjulnäs, Långnäs, Bölebyn, Svensbyn och Markbygden.

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag             kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag    kl 7.00-15.45

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn