Den Mobila återvinningscentralen besöker byarna

Bild;Mobila ÅVCUnder vecka 22 besöker den Mobila återvinningscentralen (ÅVC) olika platser i Piteå kommun för att hämta in avfall

Vecka 22
Måndag 30/5  kl. 17.00-19.30   Sjulnäs vid bakom skolan
Tisdag 31/5 kl. 17.00-19.30 Rosvik vid Återvinningsstation
Onsdag 1/6 kl. 17.00-19.30 Blåsmark vid idrottsplatsen
Torsdag 2/6 kl. 17.00-19.30 Holmträsk vid TraktorLarsson

På den Mobila ÅVC kan privatpersoner lämna sorterat avfall i fraktionerna brännbart avfall, metall, restavfall, trädgårdsavfall,
farligt avfall, elektronik och vitvaror. 
  
Repris återanvändningsmarknad finns med på alla platser som den Mobila ÅVC besöker för att ta emot dina gamla saker som kan återanvändas av andra.

Välkommen med personbil och släp. OBS! Vi tar inte emot större fordon som traktorer och lastbilar.

 

Information

Grön Rutt på Annelund, Backen och Sjulnäs

Bild;sopkärlUnder våren kommer ca 850 villahushåll på Annelund, Backen, i Sjulnäs och Roknäs att få en sk Grön rutt i sitt bostadsområde. 
 
Detta sker genom att placeringen av sopkärl och postlådor samordnas på ena sidan av vägen. På så sätt skapas en Grön Rutt där vi tillsammans med fastighetsägare tar ett stort steg för en bättre miljö och ökad trafiksäkerhet. I samarbete med Posten och Piteå kommun arbetar Piteå Renhållning & Vatten med att införa en Grön Rutt i hela kommunen.

Här kan du läsa mer om Grön Rutt

Senaste nytt

Köp kompostjord till din trädgård!

Bild;KompostjordPassa på att fylla ditt släpvagn med fin kompostjord till din trädgård. Jorden består av kompost från löv, gräs och annat trädgårdsavfall som lämnats på Bredviksbergets återvinningscentral. Jorden har siktats och blandats upp med sand och extra kväve.
 
Vill du köpa jord löser du först en biljett hos vår kundservice på Bredviksberget ÅVC, sedan kontaktar de en traktorförare som lastar kompostjorden i ditt släpvagn. Vi lastar jord dagligen mellan kl 09.30-15.30.

OBS!
 Vi lastar inte jord i släpvagnar med kåpa.
 
Kompostjorden kostar 225 kr/släpvagnslass (inkl moms), betala gärna med kort! Önskar du större mängder med lastbil då kostar jorden 225 kr/ton (inkl moms) exkl frakt. För beställning av kompostjord kontakta vår kundservice på tel. 0911-931 02. 
 

Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag-torsdag  kl 7.00-20.00
Fredag               kl 7.00-15.45 

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn