Försäljning av latrinkärl

Bild;LatrinkärlPiteå Renhållning & Vatten säljer ett särskilt latrinkärl där upphämtning av kärlet när det är fyllt ingår i priset. Fastighetsägare som har fyllt sitt latrinkärl ska lämna det vid uppsamlingsplatsen där fritidshus lämnar sitt hushållsavfall.

Latrinkärlen är tillverkade av majsstärkelse vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och att de går att återvinna genom rötning.

Latrinkärlen som kostar 200 kr/st köper du hos vår kundservice på Bredviksbergets avfallsanläggning.
 

Hushållsavfall

Sortering från A-Ö

Bild: AvfallGlödlampan, nagellacket och diskborsten vart hör den hemma? Att sortera avfall rätt är inte alltid sä lätt. Avfall som man kanske stöter på någon gång då och då kan vara svårt att sortera och lämna på rätt ställe. Visste du att nagellack innehåller lösningsmedel och räknas som farligt avfall vilket ska lämnas på Bredviksbergets ÅVC, precis som glödlampan? Diskborsten är en engångsartikel av plast och lämnas i kärlet för brännbart avfall.

I vår detaljerade sorteringsguide från A-Ö som finns här på hemsidan får du reda på var de flesta av våra hushållavfall ska lämnas. Avfall som sorteras ut på rätt sätt går till återvinning ,
vilket i slutända skapar stor miljönytta - för alla.

Besök sorteringsguide A-Ö

 

 

 

Matavfall

När matavfallspåsarna tar slut

Bild;MatavfallskärlTill dig som bor i villahushåll
När matavfallspåsarna tar slut för ett villahushåll får du nya genom att fästa en tom påse i handtaget på baksidan av bruna kärlet (se bild). Se till att fästa påsen väl synligt i mitten på handtaget. Nästa gång sopbilen tömmer kärlet för matavfall lämnar chauffören en ny omgång med 160 påsar på locket till kärlet. Du kan även hämta nya påsar hos kundtjänst på Bredviksbergets avfallsanläggning.

Till dig som bor i hyreshus
När matavfallspåsarna tar slut kontaktar du din hyresvärd eller fastighetsskötare som ska tillhandahålla påsar till dig som hyresgäst.

För mer information läs här

 

 


Öppettider

Bredviksbergets Avfallsanläggning:

Måndag              kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag     kl 7.00-15.45

Extra öppethållande:

Söndag 31/8      kl 9.00-13.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning

 


Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn