Kvällsöppna måndagar på Bredviksbergets ÅVC

Bild;RampenÖppettiderna på Bredviksbergets ÅVC för privatpersoner har utökats. Under vintertid mellan december-mars är det numera kvällsöppet alla helgfria måndagar fram till kl 20.00.
 
För att underlätta din återvinning och för att du, i så stor utsträckning som möjligt, ska kunna besöka återvinningscentralen när det passar dig utökas öppettiderna med mer kvälls- och helgöppet från 1 april.
 
Öppettider december-mars: 
Måndag
kl. 7.00-20.00
Tisdag-fredag              kl. 7.00-16.00 

Vill du hålla reda på aktuella öppettider hittar du dem här på hemsidan eller i miljöalmanackan där de är angivna varje dag i kalenderbladen.
 

Farligt avfall

Lampor hör inte hemma i soppåsen!

Bild;LJuskällorI lågenergilampor finns det miljö- och hälsofarliga ämnen som ex gaser och kvicksilver som måste tas om hand och behandlas på ett säkert sätt. Det är viktigt att sorterar ut glödlampor och lågenergilampor så att det inte hamnar i hushållsavfallet. Lampor kan du lämna på Bredviksbergets ÅVC vid mottagningsstationen för farligt avfall eller i butiker som säljer lampor.

I Sverige har vi producentansvar på lågenergilampor, glödlampor och lysrör. Det innebär att producenterna är de som ansvarar för att ordna ett fungerade insamlingssystem för att samla in lampor från hushållen. Producenternas bolag Elkretsen ska även ansvara för att behandla och återvinna lampor och lysrör. 

Till Elkretsens hemsida

 

Matavfall

Fryser det fast?

Bild:MatavfallskärlVinterns omslag i vädret från plusgrader till minusgrader ökar risken för att matavfallspåsen fryser fast i det bruna kärlet. Om avfallet har frusit fast kan kärlet inte tömmas.
 
Som fastighetsägare ansvarar man för att avfallet i kärlet inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast.

Du kan undvika fastfrysning genom att: 


- lägga en tidning eller ett par äggkartonger i
  botten på kärlet

- låta blött avfall rinna av innan du lägger det i
  matavfallspåsen

- låta påsen stå ute en stund innan du lägger
  den i kärlet

- se till att kärlet inte står på samma plats hela
  tiden och skaka det
när du flyttar det

Öppettider

Bredviksbergets Återvinningscentral:

Måndag            kl 7.00-20.00
Tisdag-fredag   kl 7.00-16.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning
Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn