Nya tider på Bredviksberget!

Bild;Rampen

Från och med nu har vi öppet fler vardagkvällar och på söndagar för privatpersoner. Men det finns fler nyheter på Bredviksberget- allt för att underlätta din möjlighet till återvinning.
  
Mer öppet för privatpersoner
För att du ska kunna besöka återvinningscentralen när det passar dig har öppettiderna utökats från 1 april. Det innebär att det är
mer kvällsöppet och söndagsöppet varje vecka. 

Samma sortering men nya platser
Vi har flyttat om på anläggningen, så nu behöver du som privatperson bara besöka entréområdet. Vår jordplan där man lämnar gräs, löv, blomjord samt lastar kompostjord har flyttat till den nedre delarna av anläggningen. Nya och lättillgängliga sorteringsfickor har kommit till för att bl.a lämna tryckimpregnerat trä och slipers.
 
Återbruk gör skillnad
Har du saker hemma som är för bra för att kastas? Ge dem en andra chans i vår nya byggnad för återbruk. Vi samarbetar med Repris ÅVM, Röda Korset och PMU som tar hand om saker som lämnas på Bredviksberget. Har du större möbler och många prylar kan du besöka någon av dessa organisationers egna butiker för att lämna dessa där.

Karta över Bredviksbergets återvinningscentral

 

Latrin

Vi säljer latrinkärl

Bild;LatrinkärlPireva säljer ett särskilt latrinkärl där upphämtning av kärlet när det är fyllt ingår i priset. Fastighetsägare som har fyllt sitt latrinkärl ska lämna det vid uppsamlingsplatsen där fritidshus lämnar sitt hushållsavfall. 

Latrinkärlen är tillverkade av majsstärkelse vilket gör dem biologiskt nedbrytbara och att kärlet återvinns till biogas genom en rötningsprocess. 

Latrinkärlen som kostar 200 kr/st köper du hos vår kundservice
på Bredviksbergets avfallsanläggning.

 

 

 

Kärl på samma sida

Klubbgärdet ett av de sista områdena som får Grön Rutt

Bild;sopkärlUnder våren kommer 
450 villahushåll i Klubbgärdet att få en sk Grön rutt i sitt bostadsområde.  Det innebär att det återstår några få villakvarter i Svensbyn, Långträsk och Markbygden som kommer att införlivas med en Grön rutt under hösten 2017.

Genom att placeringen av sopkärl och postlådor samordnas på ena sidan av vägen skapas en Grön Rutt där vi tillsammans med fastighetsägare tar ett stort steg för en bättre miljö och ökad trafiksäkerhet. I samarbete med Posten och Piteå kommun arbetar Pireva med att införa en Grön Rutt i hela kommunen. Efter detta år kommer samtliga ca 12 000 villahushåll i Piteå att ingå i Grön Rutt och ha kärl på samma sida.

Läs mer om Grön Rutt


Öppettider

Bredviksbergets Återvinningscentral:

Fredag 28/4 7.00-16.00
Lördag 29/4 Stängt
Söndag 30/4       Stängt
Måndag 1/5 Stängt
Tisdag 2/5 7.00-18.00
Onsdag 3/5 7.00-18.00
Torsdag 4/5 7.00-18.00

Nyttiga länkar

Sorteringsguide
Tömningsschema
Pirevas miljöalmanacka
Karta till Bredviksberget.pdf.nytt fönster
Klickbar karta över Bredviksbergets avfallsanläggning

Nyheter

Piteå Renhållning & Vatten AB     Box 555, 943 28 Öjebyn